Om os

Gør verden renere med nuuii

Hos nuuii laver vi produkter, som bidrager til en verden med mindre CO2 udledning, og hvor produktionen af plastik er markant reduceret. Det gør vi ved at lave produkter, hvor du selv tilsætter vand. (På den måde sparer vi CO2 ved transport)

Plastikforurening er et stigende problem i hele verden. Vi vil gerne bidrage til at skabe en mere bæredygtig fremtid. Derfor har vi udviklet produkter, som ikke pakkes i plastikemballage. Vores produkter er nemme at bruge – bare tilsæt vores pulver i en flaske med koldt vand og vent et øjeblik, mens de opløses. Herefter bruger du produkterne præcis, som de produkter du allerede kender.

Vi anbefaler, at du bruger beholdere og flasker som du allerede har, for at minimere affald samt forlænge levetiden på allerede eksisterende varer. Ellers kan du også købe vores flasker, som produceres i Europa og kan genbruges mange gange.

Med nuuii vil vi gerne

  • Undgå den unødvendige udledning af CO2, der sker ved transport af rengøringsmidler med tilsat vand. Med vores produkter skal du selv tilsætte vand – vand som transporteres gennem vandrørene – ikke på vejene!

  • Undgå produktionen af engangsplastik – vores produkter pakkes kun i papir.

  • Gøre det nemmere for forbrugeren at træffe et bæredygtigt valg.

  • Inspirere andre brancher til, hvordan man kan gentænke produkter, så de produceres uden engangsplast.

  • Støtte små, danske virksomheder.

  • Gøre korrekt dosering simpelt for forbrugere og derved undgå et overforbrug af sæbe og andre rengøringsmidler; det sparer både forbrugeren penge og skåner samtidigt miljøet.

Personerne bag

Nuuii er skabt af to aarhusianske søstre, Sofie og Line, som var frustrerede over hvor mange produkter, der er pakket ind i unødigt meget plastikemballage. Desuden var de forundrede over, hvor mange ”bæredygtige” produkter, der produceres langt fra Danmark.

For lokal produktion er en del af bæredygtighed. Så produkter ikke skal transporteres fra den anden side af kloden med fly eller containerskib for at nå danske forbrugere.

Vores produkter

Vores produkter udvikles og produceres på vores egne faciliteter i Midtjylland. Vi bruger kun danske råvarer så vidt det er muligt, og når det ikke er muligt, bruger vi europæiske råvarer. På den måde er vi er med til at sikre, at der ikke udledes en masse unødvendig CO2, når råvarerne fragtes.

Dette giver os også muligheden for at støtte små, lokale producenter. F.eks. får vi den økologiske rapsolie til vores castillasæbe fra en lille lokal producent Nyborggaard i Østjylland.

Vores nuuii produkter er selvfølgelig skabt ud fra en opskrift, der lever op til strenge krav om, hvad rengøringsprodukter bør indeholde. Dette betyder også, at du med god samvittighed kan skylle produktet ud i afløbet. Desuden har nuuii produkterne den praktiske fordel, at de er meget koncentrerede. Derfor er de meget mindre og lettere, og indpakningen sparer dig for en masse slid, slæb og pladsopbevaring.

Da vand først tilsættes hjemme hos dig, sparer vi transporten af en helt masse vand. Vand er tungt og fylder meget, derfor kører der rigtigt mange lastbiler rundt i Danmark læsset med vand. Når man tænker på, at de aktive ingredienser i sæbe og rengøringsmidler kun udgør 5-10%, så spares der rigtigt meget CO2 udledning ved kun at transportere de aktive ingredienser. Produkter fra nuuii er små og lette og kan derfor pakkes meget effektivt.