📦 Gratis fragt ved 299,-
🚚 1-3 dages levering
info@nuuii.dk

Er der ulemper ved bæredygtige rengøringsmidler

Er der ulemper ved miljørigtig rengøring?

 

Både ja og nej. Hos nuuii er vi rigtigt stolte af vores produkter. Vores rengøringspulver indeholder kun de mest nødvendige ingredienser. Det betyder, at der ikke er tilsat vand, farve, duft eller skrappe kemikalier. Vi fremstiller vores produkter i Midtjylland, og alle ingredienser kommer fra lokale eller europæiske producenter. Og fordi der ikke er tilsat vand til vores produkter, kan vi fragte meget mere rengøringsmiddel ad gangen.

 

Alt i alt betyder det, at vi reducerer vores CO2-udledning, samtidig med at vores miljøvenlige rengøringsmidler udelukkende indeholder miljøvenlige og nedbrydelige ingredienser. Det er vi rigtigt tilfredse med. Men det betyder også, at vores produkter ikke kan bruges helt på samme måde som andre konventionelle rengøringsmidler.

Hvorfor er konventionelle rengøringsmidler effektive?

Selvom nuuiis produkter er et rigtig godt grønt alternativ til konventionel rengøring, skal du også huske på, at nuuiis produkter ikke nødvendigvis er lige så ”effektive” som konventionelle rengøringsmidler.

 

Hvad mener vi med det? Jo, vi kender alle de rengøringsmidler, hvor du bare påfører produktet til en særlig genstridig plet, og efter kort tid kan du fjerne skidtet med et enkelt snuptag. Det er meget imponerende, og ikke mindst meget effektivt.

 

Desværre er der en uheldig årsag til, at den slags rengøringsmidler er så effektive. De indeholder nemlig en lang række sundhedsskadelige kemikalier, der både kan være farlige for dig og for miljøet. 

 

Kemikalierne kan blandt andet være:

  • Opløsningsmidler, der sikrer, at snavs og skidt opløses
  • Parfume, der sikrer, at dit hjem dufter

 

Når du hælder dit brugte rengøringsvand ud, skyldes de stærke kemikalier og stoffer ud i kloakken. Og selv efter en tur i rensningsanlægget slipper svært nedbrydelige stoffer ud i vores sårbare vandmiljøer. Der går ikke lang tid, før de kemiske stoffer finder vej ind i fisk, dyr og mennesker.

 

Fordi miljøvenlige rengøringsmidler ikke indeholder en masse kemikalier, kan de ikke opløse snavs og skidt på helt samme måde som de skrappe rengøringsmidler. De mangler simpelthen de ingredienser, der gør, at rengøringsmidlet effektivt gør rent helt af sig selv. På den anden side er det de selvsamme kemikalier der gør, at skrappe rengøringsmidler er dårlige for dig og for miljøet.

 

Hvis du vil have gode råd til, hvordan du på en effektiv og grøn måde kan holde dit hjem rent, kan du læse denne artikel om miljøvenlig rengøring fra samvirke.

 

Hvorfor skal du alligevel vælge miljøvenlig rengøring?

Selvom miljøvenlige rengøringsmidler ikke er lige så effektive som skrappe rengøringsmidler, synes vi hos nuuii alligevel, at du skal vælge det bæredygtige alternativ.

 

Det skal du, fordi et miljøvenligt rengøringsmiddel ikke indeholder skrappe kemikalier, der kan skade både dig og miljøet. Nogle er også fremstillet af veganske og økologiske ingredienser, og indeholder derfor ingen animalske eller miljøbelastede produkter.

 

Det er alt sammen rigtig godt for både jordens og dit miljø. Men fordi bæredygtige rengøringsmidler ikke kan helt det samme som de konventionelle, sætter det krav til, hvordan du gør rent.

 

Når du bruger bæredygtige rengøringsmidler, er det nødvendigt med rutinemæssig rengøring. Hvis du lader snavset og skidtet gro fast, kan det miljørigtige rengøringsmiddel selvfølgelig stadig bruges, men det kræver ekstra meget arbejde og knofedt. Med bæredygtig rengøring er det derfor vigtigt at holde rent i stedet for at gøre rent.

 

Der findes masser af bæredygtige rengøringsmidler på markedet, men du kan selvfølgelig også vælge at lave det selv. Her kan du finde en guide til, hvordan du selv laver dine egne bæredygtige rengøringsmidler.

 

Vi håber, at du kommer godt i gang med bæredygtige rengøringsmidler – sammen kan vi gøre en forskel.

Du vil måske også kunne lide

I denne artikel kommer vi igennem

Du vil måske også kunne lide