📦 Gratis fragt ved 299,-
🚚 1-3 dages levering
info@nuuii.dk

Engangsplast og mikroplast

Mikroplast og engangsplast

Vi har alle hørt ordsproget: “Den enes affald er den andens skat” Men hvad nu, hvis der ikke var nogen anden? Hvad hvis vores affald blev en andens problem? Det er den virkelighed, vi står over for med engangsplast. Det tager århundreder at nedbryde plastik, og i mellemtiden forurener det vores oceaner og skader livet i havet. Men der er noget, vi kan gøre ved det! I dette blogindlæg vil vi diskutere de negative virkninger af engangsplast, og hvordan nuuii kan hjælpe dig med at reducere din påvirkning af planeten.

Konsekvenserne af ikke at bryde vores vane med engangsplast

Konsekvenserne af ikke at bryde vores vane med engangsplast er alvorlige. Hvis vi ikke handler nu, vil der i 2050 være mere plastik i havet end fisk! Dette er ikke kun et miljøproblem, men også et menneskeligt problem. Plastikforurening påvirker vores sundhed, økonomi og sikkerhed.

En af de mest alarmerende virkninger af engangsplastik er dens indvirkning på livet i havet. Hver år dræbes millioner af havdyr af plastikforurening. Det gælder bl.a. skildpadder, sæler, delfiner og hvaler. Dyrene forveksler plastik med mad og spiser det eller vikler sig ind i det og drukner.

Men det er ikke kun livet i havet, der er i fare. Plastikforurening påvirker også vores helbred. Mikroplast (bittesmå stykker plastik) kan findes i luften, vandet og den mad, vi indtager. Disse mikroplast kan indeholde skadelige kemikalier, som kan trænge ind i vores kroppe og forårsage sundhedsproblemer.

De økonomiske omkostninger ved plastikforurening er også høje. Det anslås, at plastikforurening koster verden 13 mia. dollars om året i skader på marine økosystemer. Dette omfatter omkostningerne til oprydning af strande, tabte turistindtægter og skader på fiskeudstyr.

Og endelig er plastikforurening en sikkerhedsrisiko. Plastaffald kan blokere afløb og forårsage oversvømmelser. Det kan også forårsage brande ved at tilstoppe højspændingsledninger.

Hvad sker der med vores oceaner, når vi bruger engangsplastik?

Hvert år ender otte millioner tons plastik i vores oceaner. Det svarer til en skraldebil fuld af plastik, der dumpes i havet hvert minut! Denne plastikforurening har ødelæggende konsekvenser for livet i havet. Som vi nævnte før, forveksler dyr plastik med mad og spiser det. Det kan få dem til at kvæles eller sulte ihjel.

mikroplast havet

Hvor kommer mikroplast fra?

Mikroplast er bittesmå stykker plastik, der er mindre end fem millimeter lange. Det kan komme fra mange forskellige kilder, herunder:

– fragmenter af større plastikgenstande, der er blevet nedbrudt med tiden

– mikroperler (små plastikstykker, der er tilsat som eksfolieringsmidler i personlige plejeprodukter som f.eks. ansigtsvask og tandpasta)

Mikroplast og især mikroplast kan findes i traditionelle rengøringsmidler. Dette omfatter produkter som f.eks. ansigtsvask, tandpasta og rengøringsmidler. Mikroperler anvendes ofte som eksfoliant i disse produkter, og når de skylles ud i afløbet, ender de i vores oceaner.

Desuden kan plastflasker, der ikke genbruges i rengøringsmidler, også blive kilder til forurening med mikroplast. Når disse flasker ikke genbruges, nedbrydes plasten med tiden i små stykker. Disse plastikstykker finder derefter vej til vores oceaner og vandveje.

engangsplast rengøring

Hvad kan du gøre for at mindske din afhængighed af engangsplastik?

Så hvad kan vi gøre ved det?

Vi kan begynde med at reducere vores brug af engangsplastik. Det betyder, at vi skal bruge genanvendeligt – Her er et par forslag:

– Medbring din egen genbrugsvandflaske eller dit eget kaffekrus, når du går ud

– Sig nej til sugerør og andre plastikartikler, når du spiser ude

– Medbring dine egne indkøbsposer, når du går på indkøb

– Vælg produkter, der kommer i genanvendelig emballage

– Brug en nuuii til at gøre dit hjem rent i stedet for traditionelle rengøringsmidler

Du vil måske også kunne lide

I denne artikel kommer vi igennem

Du vil måske også kunne lide