📦 Gratis fragt ved 299,-
🚚 1-3 dages levering
info@nuuii.dk

Din rengøringssvamp sviner!

De gule plastiksvampe, vi er vokset op med, er lavet af plastik. De fleste bruger dem kun enkelte gange, før de smides ud igen – dvs. det er et engangsplast-produkt, og dem er vi nødt til at finde alternativer til. Desuden så vil den lille svamp, hver gang du bruger den, frigive små plastikpartikler, som ender i hav og vandløb. Tiden er løbet fra den lille hjælper – så hvad gør vi så?

  • Køb skuresvampe uden plastik. De findes allerede, også i dit supermarked. Læs deklarationen for at undgå plastik. De er dyrere, men kan bruges flere gange, nogle af dem kan f.eks. vaskes med i vaskemaskinen. 
  • Lav selv skuresvampe til opgaver, der kræver knapt så meget skurren. Disse kan vaskes i vaskemaskinen og bruges mange gange. 
  • Brug redskaber med børster. Der findes børster uden plastik, og en børste holder som regel meget længere end en skuresvamp, så den rigtige børst kan være et rigtigt godt alternativ til skuresvampen.

Hvad så med mine karklude? Mange er vokset op med de gule og lyserøde karklude i hjemmet. De hedder engangsklude, men heldigvis vasker de fleste dem, og bruger dem mange gange. De udskiller små mængder mikroplast ved brug, men har også fordele – de tørrer hurtigt, og dette giver bakterier dårlige betingelser. Bomuldsklude derimod kræver flere ressourcer til fremstilling og tørrer langsommere – men de frigiver ikke mikroplast. 

 

Bæredygtige alternativer til karklude:

  • Hvis du vil have en rigtig bæredygtig bomuldsklud, så må du selv i gang – du kan finde masser af nemme mønstre på nettet – men find endelig garnet i din lokale genbrugsbutik, for bomuld kræver rigtigt mange ressourcer – så en klud strikket af nyt garn, er ikke specielt bæredygtig.

 

  • Brug dit gamle tekstil til karklude: brug f.eks. dine gamle håndklæder. Klip dem ud, sy dem evt. rundt i kanten brug dem i stedet for engangskludene. Kluden kan bruges rigtigt mange gange. Et håndklæde bliver til mange klude, så det sparer både naturens ressourcer og en skilling.

 

Vil du læse mere om at undgå plast i dit køkken – så læs med her

Du vil måske også kunne lide

I denne artikel kommer vi igennem

Du vil måske også kunne lide