📦 Gratis fragt ved 299,-
🚚 1-3 dages levering
info@nuuii.dk

Bæredygtige familieprojekter til efteråret

At begynde en bæredygtig livsstil behøver ikke være svært. Og at få din familie med på de bæredygtige vaner kan faktisk være lettere, end du tror. Det handler bare om at gøre de miljøvenlige projekter til noget hyggeligt, som hele familien kan deltage i.

 

Selvom efteråret for mange er forbundet med blæst og en mærkbar mangel på sommervarme, er efteråret faktisk et perfekt tidspunkt at sætte gang i bæredygtige familieprojekter. Efteråret er den perfekte årstid til lange gåture, til svampejagt og til æblerov. Efteråret er den perfekte årstid til at bygge fuglekasser eller foderbræt, og til at tage skovens gule og røde farver ind i stuen som pynt. Efteråret byder på rigtigt mange muligheder, så hvorfor ikke udnytte dem?

 

I dette blogindlæg vil vi gerne give dig tips til bæredygtige familieprojekter til efteråret, så du og din familie kan give jeres bæredygtige livsstil et ekstra nøk.

 

Gør din have bæredygtig med et foderbræt

En rigtig nem måde at starte et bæredygtigt projekt med din familie er ved at bygge et foderbræt til havens fugle og andre smådyr. Igennem hele projektet kan du have dine børn med, både når foderbrættet skal bygges, og også bagefter når I kan hygge jer med at se fugle og dyr spise.

Det er en oplagt mulighed til at lære dine børn om havens dyr, om vigtigheden af biodiversitet, og om hvorfor man skal passe på det vilde dyreliv.

 

Helt konkret kan du med et foderbræt i haven sikre, at fugle og smådyr overlever efteråret og vinteren. Men et foderbræt er faktisk lige så essentielt om sommeren og foråret. I de varme årstider udklækkes der mange fugleunger, og ved at fodre fuglene regelmæssigt kan du sikre, at flere fugleunger overlever. Derfor er det vigtigt, at du husker at fylde foderbrættet hele året rundt.

 

At bygge og opsætte et foderbræt til fuglene i haven er derfor godt for fuglenes trivsel, men også for din haves biodiversitet. Fuglene spiser nemlig de insekter, der gør skade på dine planter i haven. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om snegle eller orme, der æder af din køkkenhave.

 

Heldigvis er det ikke spor svært at bygge dit eget foderbræt til haven, og det er en ideel aktivitet at lave sammen med børn.

Gå på rov i naturen

Efteråret er en årstid, der bugner af lækre råvarer. Tag derfor din familie med ud i naturen og gå på jagt efter bær, svampe, nødder og meget andet.

 

De fleste bær er i sæson om sommeren, men brombær, multebær, hyldebær og tranebær kan plukkes i efteråret. Brombær er nemme at finde i naturen, og de smager perfekt i rå tilstand, men er også gode som marmelade eller i en crumble. Hyldebær er helt perfekte til efteråret og vinteren, hvor der ikke er langt mellem forkølelserne. Hvis du mærker, at en forkølelse er på vej, er der intet bedre end en varm skål hyldebærsuppe eller et glas hyldebærsaft. De små dybrøde bær er nemlig fulde af C-vitaminer, og er derfor perfekte til at forebygge snue.

 

Hvis du har et æbletræ i haven, er det også oplagt at bruge en eftermiddag sammen med børnene, hvor I plukker de modne æbler, og hygger jer med at lave most, marmelade eller æblegrød. Hvis I ikke har et æbletræ i haven, er der garanteret nogen i lokalområdet, der har.

 

Tag familien med og brug et par hyggelige timer på at finde lækre råvarer i naturen. At komme hjem i varmen efter en vellykket høst er simpelthen noget af det bedste der findes. Og hvis I henkoger bær til marmelade, eller laver saft af de lækre æbler, har I hjemmelavede produkter til resten af vinteren. Det er da bæredygtig kvalitetstid, når det er allerbedst.

 

Efteråret er en tid med rigtig mange muligheder for at søsætte bæredygtige projekter. Men for at bæredygtighed virkelig batter noget, skal det gøres til en naturlig og hyggelig del af hverdagen. Ved at koble det bæredygtige med familie- og kvalitetstid, er du godt på vej til en mere permanent miljøvenlig og bæredygtig livsstil.

 

Rigtig god fornøjelse derude – sammen kan vi gøre en forskel.

Du vil måske også kunne lide

I denne artikel kommer vi igennem

Du vil måske også kunne lide